Считам, че е най-целесъбразно изборите да се проведат в началото на

...
Считам, че е най-целесъбразно изборите да се проведат в началото на
Коментари Харесай

Радев: Предсрочните избори трябва да са през октомври -

Считам, че е най-целесъбразно изборите да се проведат в началото на октомври ", заяви президентът Румен Радев след визитата си в Черна гора.

Радев добави, че в случай че изборът на партиите е да има предварителни избори, значи, че в оставащите дни парламент ще бъде претрупан с огромни упования за приемане на значими закони, а държавното управление - с антикризисни дейности и създаването на законите, свързани с Плана за възобновяване и устойчивост(ПВУ).

Според него политическата рецесия в страна се е изострила и всяка партия с упоритости за социална поддръжка би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага. 

В петък ръководителят на ПГ на Демократична България Христо Иванов прикани президента да организира, с цел да разбере коя политическа групировка има максимален късмет да излъчи кабинет.

" Но въпросът за властта не анулира отговорността на партиите към жителите и към страната. Трябва да е ясно, че бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавно управление преди края на юли на процедура завършва активността и на държавното управление , и на Народното събрание и доста значими въпроси остават нерешени ", добави президентът. 

Той напомни, че по Конституция незабавно би трябвало да разгласи избори в границите на два месеца: " Това значи избори през септември, което крие опасности ".

По думите му обаче удължаването на процедурата за сформиране на държавно управление води към " прелъщение за хазартни управнически решения и кадрови промени и самите партии чертаят все по-дебели червени линии, а съставянето на държавно управление става все по-трудно ".

Президентът сподели още, че в случай че втората по бройка парламентарна група (ГЕРБ - бел. ред.) върне мандата, ще предложения всички партии на съвещания, с цел да чуе каква формула оферират за излаз от рецесията, за търсене на парламентарна поддръжка и какви са стратегиите им.

Според тези критерии ще вземе решение на кого да връчи третия мандат.

" Очакваме в действителност управническо болшинство, което не с лозунги и пиар, а с действителна работа да се ангажира с европейска интеграция и да не допусне страната ни да остане в периферията на Европа ", уточни още Радев. 

Попитан по кое време ще връчи втория мандат, президентът изясни, че това ще стане " до дни ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР